Nieuwsbrief CRI, Maart 2024

Beste collega,

In deze steeds uitdagendere economische toestand, blijft de dienstverlening naar onze voorschrijvers en patiënten toe onze hoogste prioriteit. Vandaar dat wij als labo voortdurend op zoek zijn naar verbeteringen, optimalisaties en opportuniteiten. Bij deze delen we jullie graag het volgende mee:

Vanaf 1 januari 2024 zijn al onze klinisch biologen geconventioneerd en worden er geen administratieve supplementen meer aangerekend.

Wat betekent dat voor u en uw patiënten?
Dat er geen enkel supplement op de erelonen meer wordt toegepast op terugbetaalde testen. Dit zal vooral uw patiënt merken bij ontvangst van zijn of haar factuur voor de labo-analyse. Mogelijk zal u dus de vraag krijgen hoe het komt dat zijn of haar factuur lager is dan vroeger.

Waarom hebben we hiervoor gekozen?
We beseffen dat de toenemende, hedendaagse kosten ook voor de patiënt onmiskenbaar voelbaar zijn en dat wij als labo onze verantwoordelijkheid dienen te nemen om de geneeskunde zo toegankelijk mogelijk te houden. 

Aanpassing tarief voor verplaatsingskosten bloedafnames-aan-huis.

Vanaf 1/04/2024 zijn wij genoodzaakt om de verplaatsingskost voor onze bloedafname-aan-huis aan te passen naar 14.50 euro. Dit is een aanpassing die niet langer uitgesteld kon worden, gezien de toenemende transport- en personeelskosten. Deze verandering is weloverwogen en is maar een fractie van de werkelijke kost die er tegenover staat. Graag vermelden we er nog bij dat deze kost niet van toepassing is voor BVT-patiënten*, bedlegerige patiënten of patiënten woonachtig in een zorginstelling; opnieuw verwijzend naar onze verantwoordelijkheid om de geneeskunde zo toegankelijk mogen te maken. Indien de aanvraag tot een bloedafname-aan-huis wordt gedaan, gelieve deze uitzonderingen dan uitdrukkelijk te (laten) vermelden. Daarenboven blijven wij investeren in ons netwerk van prikcentra en kunnen patiënten zich te allen tijde aanmelden bij een prikcentrum bij hen in de buurt voor een bloedafname zonder extra kost: Prikcentra - bloedafname | Labo Medische Analyse - CRI

Lancering nieuwe aanvraagpanels.

Met zeer veel trots en vertrouwen stellen wij u graag volgende maand ons gloednieuw aanbod van aanvraagpanels van testen voor. Deze panels staan in het teken van relevante diagnosestelling voor bepaalde medische problematieken en check-ups. Indien u hier graag alvast wat meer informatie over wenst, mag u gerust contact opnemen met ons, we lichten al graag een tipje van de sluier op.  In elk geval raden we u aan om uw mailbox en onze website (dewelke tegen dan óók een volledige remake gekregen heeft) in de loop van april in het oog te houden.

Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben, mag u steeds contact met ons opnemen. Indien u denkt dat een collega ook baat heeft bij deze boodschap, mag u deze communicatie uiteraard doorsturen.

 

Met vriendelijke groeten,
Het team van klinisch biologen

 

*BVT = begunstigde van een verhoogde tegemoetkoming 

Datum: 
27/03/2024